Welcome to the QuadCrewRiders website
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 recent problems with my 800

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
rockrolls



Posts : 136
Join date : 2010-08-05
Age : 63
Location : cameron,wv

PostSubject: recent problems with my 800   Mon Sep 26, 2011 3:04 pm

my 800 hasn't been running qiute right,checked computer code bad left injector,changed it still not where it should be took bike to dealer who ran fullcomuter scan fuel pump only putting out 21 lbs should be 39 dealer says polaris only sels as complete unit gastank fuel pump and float assembly $532.00 no thanks fuel pump ebay 69.99 free shipping.tricky to take assembly apart but can be done back together running fine.next left rear axle making noise when turning so let's change before fall trip,got everything tore off glymer book say grab axle and a couple of quick jerks and axle will pop out yeah right well i sat down and and one big jerk axle out not all of it,bearing carrier aanx axle stub still on rear endnow what well tried drilling a hole through side couldn't get any more than half way through it broke out the tourches burnt two holes inti put a bolt with nut through it hooked up a slide hammer and finnaly out putting new one in almost as fin as getting it out.hold axle straight push in while collasping retaining ring need three hands for this i only got two so used my knee to push took awhile but in and back together runs great, thought everyone could use a little humour at my expense,thank god i have the ability to fix things or these would have cost alot at a dealer.my polaris dealer is green acres power sports in glendale wv always helfull with any problems comp scan 35.00 well worth it.does anyone with polaris's have a problem with their fuse boxes mine and wifes keep shorting out because of mud and water getting in them and no i'm not going to stay out of mud and water tried coatng with dielectric grease didn't help much
Back to top Go down
gump

avatar

Posts : 717
Join date : 2010-04-30
Age : 41
Location : millerstown PA

PostSubject: Re: recent problems with my 800   Mon Sep 26, 2011 8:06 pm

My ef1 fuse blew two times last trip out after ripping threw a huge water hole at 40mph never had problems before. That stinks about the cv i have torn my out 4-8 times and never had that bad a problem i tap it lightly with rubber mallet and one or two quick jerks and walla out it comes
Back to top Go down
G Bob

avatar

Posts : 1472
Join date : 2010-02-02
Age : 59
Location : Frankford,WV

PostSubject: Re: recent problems with my 800   Mon Sep 26, 2011 8:13 pm

I recently had the same problem trying to get a front axle off of Jo's old Kodiak. Slide hammer was the solution to that problem also
Back to top Go down
http://www.brownsphoto.com
Tumbleweed

avatar

Posts : 614
Join date : 2010-08-26
Age : 63
Location : Eastpointe, MI

PostSubject: Re: recent problems with my 800   Mon Sep 26, 2011 9:00 pm

Put anti-seize on the CV joint shaft when reassembling.
Back to top Go down
rockrolls



Posts : 136
Join date : 2010-08-05
Age : 63
Location : cameron,wv

PostSubject: Re: recent problems with my 800   Mon Sep 26, 2011 10:40 pm

i did put anti-seize on when i replaced it, longtime mechanic twenty years as mechanic in coal mine can fix just about anything just don't enjoy it like i used to
Back to top Go down
wacker

avatar

Posts : 4054
Join date : 2010-01-30
Location : S/C PA

PostSubject: Re: recent problems with my 800   Tue Sep 27, 2011 6:53 am

Glad you got the fuel pump troubles fixed relatively cheap.

What year and how many miles are on your bike?

Back to top Go down
Sportsman

avatar

Posts : 856
Join date : 2010-02-01
Location : Wild and Wonderful

PostSubject: Re: recent problems with my 800   Tue Sep 27, 2011 8:59 pm

another thing to be aware of on the 800 Polaris, is the Mass air flow sensor wires. They can break in the insulation and you can't see it. There is a better replacement harness available on E-bay, it is made with heavier wires and connector.
Back to top Go down
rockrolls



Posts : 136
Join date : 2010-08-05
Age : 63
Location : cameron,wv

PostSubject: Re: recent problems with my 800   Wed Oct 05, 2011 6:07 pm

07 sportsman 1300 miles just bought it jan only had 800 miles on it
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: recent problems with my 800   

Back to top Go down
 
recent problems with my 800
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
QuadCrew Riders :: Machines in the Garage :: ATV-
Jump to: